• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg
  • slide6.jpg

La începutul anilor 90, parcă prin 1992, am fost să mă spovedesc pentru prima dată în viaţă la Părintele Ioan Iovan, care pe atunci slujea la Mănăstirea Plumbuita. Pe vremea aceea practicam yoga sub îndrumarea doamnei Nineta Crainici şi aveam tot felul de fumuri new-age-iste în cap. La chilia Părintelui era o coadă de câteva zeci de persoane. După câteva ore am ajuns şi eu în faţa marelui duhovnic. Am vrut să-i las nişte bani, dar a refuzat, spunându-mi că mai mare nevoie am eu de ei, decât sfinţia sa. Înainte de a apuca să deschid gura să mă mărturisesc, Părintele mi-a zis: "Crezi în reîncarnare, din acest moment să nu mai crezi! Să vii la mine săptămâna viitoare să-ţi dau un catehism ortodox!" Până la plecarea Părintelui la Mănăstirea Recea, am fost în fiecare duminică la Sfânta Liturghie. Pe Părintele Ioan Iovan l-am reîntâlnit în anul anterior ridicării sufletului său la Domnul, la Biserică Zlătari din Bucureşti, unde se afla racla cu moaştele Sf. Mucenic Ciprian. După ce i-am cerut binecuvântarea, l-am întrebat ce mai face? Zâmbind, mi-a răspuns că se roagă Sfântului Ciprian pentru români şi m-a sfătuit să mă rog şi eu Sfântului. Nu am nicio îndoială că Dumnezeu îl numără pe Părintele Ioan printre Sfinţii Lui.

(Mărturie a domnului Marian Bătăiosu)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Sfaturi către tinerii

Cuvânt înflăcărat rostit de Părintele Ioan Iovan tinerilor din Cluj despre reeducarea din închisorile comuniste și îndemnul la păstrarea și mărturisirea credinței ortodoxe.

Gânduri ale părintelui

  • "Ce ne pasă nouă că ne judecă cineva când noi suntem alături de Dumnezeu, când noi am aflat credinţa cea adevărată, am luat duhul cel ceresc, am primit pe Dumnezeu, îl avem în noi, busola busolelor, lanternă a lanternelor! "
  • "Când te apropii de Euharistie, principalul e să crezi în prezenţa reală a trupului şi sângelui Domnului în ea şi că eşti păcătos, dar şi să fi luptat în tot felul împotriva păcatelor şi pentru curăţirea de ele. Adică să nu vii ca unul ce te împaci, cu nepăsare, cu starea de păcătos"

Ultimele comentarii

Maica Domnului

Icoana Preacuratei Născătoare de Dumnezeu din biserica Mănăstirii Recea, în fața căreia a slujit părintele Ioan de atâtea ori.